Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 g kakaó,
fél tasak sütőpor,
170 g liszt,
220 g cukor,
4 tojás,
220 g vaj,
csipet só.
A krémhez:
350 g mascarpone,
90 g porcukor,
1 tasak vaníliás cukor.
A tetejére:
100 g étcsokoládé,
1 teáskanál olaj.
Elkészítés:
A cukrot a vajjal keverjük habosra, adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük össze. Tegyük bele a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. A tésztát öntsük egy kisebb tortaformába, amit sütőpapírral kibéleltünk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg, fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült a tészta. A mascarponét keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral. Mikor a tészta megsült, vegyük ki a tepsiből és hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, a krémmel kenjük meg. A krémből egy keveset félretehetünk a díszítéshez is. A csokoládét olvasszuk meg, adjuk hozzá az olajat és vonjuk be vele a tetejét. Jó étvágyat!