2019. szeptember 9., hétfő

Rákóczi túrós, ha vágysz valami csodás és nem túl bonyolult finomságra, ezt kóstold meg!


Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók és elkészítés
A tésztához: 

50 g porcukor,
100 g vaj,
150 g liszt.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egy kinyújtjuk, és egy 20*30 cm-es tepsibe fektetjük. 200 fokon pár perc alatt elősütjük.

A kenéshez:

30 g sárgabaracklekvár.
Ha kihűlt a linzeralap, vékonyan kenjük meg lekvárral.

A túrótöltelékhez:

75 dkg túró,
70 g búzadara,
140 g cukor,
1 tojás,
citrom héja.
Összekeverjük, és az alapra simítjuk. Visszatesszük a sütőbe 20-30 percre.



A tetejére:

400 g lekvár,
100 g cukor,
100 g tojásfehérje (kb. 3 darab).
A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd habzsákba tesszük. A lekvárt és a habot felváltva csíkozva kidíszítjük a süteményt, majd visszatesszük a sütőbe, amíg a hab színt nem kap.

Dr-Mórocz Míra receptje!


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is