2024. október 5., szombat

Fornetti pogácsa



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
1 kg finomliszt
1 púpozott ek só
175 gr tejföl
4 tojás sárgája
20 dkg margarin
2 dl tej
1 kk cukor
5 dkg élesztő

A lekenéshez:
5 dkg lágy,puha margarin
A tetejére 1 db felvert tojás
10 dkg reszelt sajt




Elkészítés:
Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A sót hozzá keverjük,majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk.
Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk.
Megkenjük a puha margarinnal,majd feltekerjük,mint a bejglit.
Fél órát pihentetjük.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk,felvert tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk.
Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
20 percet hagyom kelni.
210 fokra,alsó-felső sütésre állítva hideg sütőbe tettem.
15 perc után visszavettem a hőt 180 fokra és készre sütöttem.
Fél adaggal készítettem el,