2019. október 19., szombat

Habos almás



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók:
A tésztához:
3 db tojás
10 dkg cukor
3 evőkanál olaj
7 dkg liszt
1/4 cs. sütőpor

Almás részhez:
2 cs vaníliás pudingpor
5 - 10 dkg cukor / ízlés szerint/
1/2 liter almalé / nálam 100 százalékos/
3 közepes méretű, savanykás alma
A tetejére:
3 dl habtejszín
őrölt fahéj




Elkészítése:
A tésztához tojásokat kettéválasztjuk és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez hozzáadjuk az olajat és alaposan elkeverjük, majd a sütőporos liszttel folytatva tovább keverjük. Hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét és óvatosan beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt vagy /Kivajazott, lisztezett /tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 15 perc alatt megsütjük. /Tepsi mérete 34x23 cm /
Míg sül a tészta, elkészítjük az almás zselét. A 2 csomag pudingport elkeverjük a cukorral, majd kicsinyeskén hozzáöntjük az almalevet. Lassú tűzön folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik! Egy zselészerű állagot kapunk.
Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez és elkeverjük benne. Hagyjuk kihűlni!Hűlés után a piskótára kenjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verem és a krémre simítom. Nagyon vékonyan cukros őrölt fahéjjal szórtam meg a tetejét.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is