Hozzávalók a piskótához:
9 db tojás
9 ek. cukor
7 ek. finomliszt
2 ek. kakaópor
1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
Hozzávalók:
3 csg vaníliás pudingpor
10 dkg csokoládé
1 ek kakaópor
15 dkg cukor
9 dl tej
20 dkg vaj
½ üveg rumaroma
a tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
2 dl habtejszín
színes díszítő cukor
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból 26 cm-es torta formában piskótát sütünk.
A cukrot a tojásokkal habosra keverem,apránként hozzá adagolom a kakaóporral,sütőporral elkevert lisztet.
3 részben sütöttem,hogy egyforma vastagok legyenek a lapok.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral ,tejjel felfőzöm,tűzről lehúzva hozzá keverem a csokoládét,a kakaóport és 5 dkg vajat.
Szép simára keverem visszatéve a lángra.
Kihűtöm,majd a maradék vajjal,rumaromával habosra keverem.
A kihűlt lapok közé töltöm úgy,hogy az oldalára is kerüljön.
A csokoládét az étolajjal felolvasztom mikróban.
Csokoládét ráöntöm a torta tetejére.
Amikor megdermedt a csoki keményre vert tejszínnel díszítettem.
A piskóta hozzávalóiból 26 cm-es torta formában piskótát sütünk.
A cukrot a tojásokkal habosra keverem,apránként hozzá adagolom a kakaóporral,sütőporral elkevert lisztet.
3 részben sütöttem,hogy egyforma vastagok legyenek a lapok.
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral ,tejjel felfőzöm,tűzről lehúzva hozzá keverem a csokoládét,a kakaóport és 5 dkg vajat.
Szép simára keverem visszatéve a lángra.
Kihűtöm,majd a maradék vajjal,rumaromával habosra keverem.
A kihűlt lapok közé töltöm úgy,hogy az oldalára is kerüljön.
A csokoládét az étolajjal felolvasztom mikróban.
Csokoládét ráöntöm a torta tetejére.
Amikor megdermedt a csoki keményre vert tejszínnel díszítettem.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is