2019. november 22., péntek

Hókifli



Ajánld ismerőseidnek!





  50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
20 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
1,5 dl tej
csipet só
2 ek. porcukor

A töltelékhez:
15 dkg darált dió
15 dkg darált mák
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
vaníliás porcukor






Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot .Felét a dióra, másik felét a mákra öntjük És összekeverjük.Hagyjuk kihűlni.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk.
A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is