2019. november 22., péntek

Gesztenyés krémes



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók: 
50 dkg gesztenyemassza, 
25 dkg darált háztartási keksz,
 5 dkg olvasztott margarin, 
1 ü.rumaroma, 
5ek.tej

Vaniliás krém: 
2cs. vaniliás pudingpor, 
7 ek.cukor, 
6dl tej, 
25 dkg margarin, 
1tk vaniliaaroma

Tetejére: 
4dl habtejszín, 
2cs habfixáló





A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, sütőpapíros,magasabb falú tepsibe nyomkodjuk,majd hűtőbe rakjuk,míg elkészítjük a krémeket.

A vaniliás krémhez a pudingport a szokásos módon megfőzzük a tejben,majd kihűtjük. Ezután a margarinnal és a vaniliaaromával habosra keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval.

A gesztenyés alapra először a vaniliás krémet kenjük,majd erre rá a tejszínhabot. Díszítjük,tálalásig hűtőben tároljuk. 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is