Hozzávalók a tésztához:
1,5 dl víz
1,5 dl étolaj
csipet só
1 csg. vaníliás cukor
15 dkg liszt
4 nagy tojás
a krémhez:
3 dl tej
2 ek cukor
1 vaníliás pudingpor
20 ml rumaroma
15 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza
2 dl habtejszín
A kalapok kenéséhez:
8 dkg étcsokoládé
2 tk étolaj
Elkészítés:
A tűzhelyt bekapcsolom 220 fokra .
A vizet,étolajat,sót,vaníliás cukrot egy fazékban felforralom,lehúzom a tűzről ,bele keverem a lisztet,majd vissza teszem a tűzre,addig keverem,míg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetem,langyosra hűtöm,majd egyenként bele keverem elektromos keverőgéppel a tojásokat.
Addig keverem,míg jó fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
A fánkot és a sütőpapírt is lespriccelem vízzel.
Mehet a sütőbe,1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját,mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 10 perc után 205 fokra vissza vesszük és készre sütjük.
Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk,hagyjuk a fánkokat kihűlni,száradni.
Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk,ha van benne hártya,akkor eltávolítjuk.
Krém készítés:
A pudingport a tejjel,cukorral felfőzzük,majd kihűtjük.
Ezután hozzá keverjük a vajat,rum aromát és a gesztenye masszát.
Habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük.
A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk,félre tesszük száradni.
A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel,majd a krém tetejére tejszínhab kerül.
Rátesszük a csokis kalapokat.
Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is