2019. november 22., péntek

Madártej



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók

2 liter Tej
5 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
csipet só
3-4 evőkanál liszt vagy
1 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
ízlés szerint cukor én 10 dkg szoktam tenni bele kb




Elkészítés
1 óra kb
Tejet feltesszük edénybe felforralni majd tojásfehérjét pici sóval és egy evőkanál cukorral habosra keményre verjük majd forrásba lévő tejbe galuskákat szaggatunk megemelkedik megfordítjuk majd 2 perc múlva kb. szűrőtálba szedjük hogy felesleges tej lecsöpögjön.

Tojássárgáját cukorfélékkel habosra keverjük majd hozzákeverjük a lisztet vagy pudingport és kevés tejjel összekeverjük majd szedünk hozzá forró tejből és gyorsan habverő segítségével összekeverjük majd összeöntjük forraljuk, gázt lezárjuk tetejére halmozzuk a habgaluskákat és kész is a mennyei finom madárkatej. :) Vagy tálkákba merjük és tetejére szépen elosszuk a habgaluskákat.

Ui: Megjegyzés .Valaki tesz bele lisztet , pudingot, Valaki nem tesz bele ez az én íz világom az Oldal nevében is benne van .




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is