A tésztához:
30 dkg liszt
1 csipet só
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
20 dkg margarin
A töltelékhez:
7 dkg darált dió
2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál étolaj
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.
A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal nyomjunk bele egy széles lyukat.
Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben elterülnek. A lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel (kb. 1 csapott kávéskanálnyi jut minden egyes sütibe.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az étolajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele. 50 db sült ki.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is