2019. november 22., péntek

Mézes vaníliás keksz



Ajánld ismerőseidnek!





  40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
1 ek méz
2 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
25 dkg vaj vagy margarin
A szóráshoz:
5 dkg kristálycukor
A bevonathoz:

10 dkg csokoládé
1 evőkanál étolaj





Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam.
Hűtőbe teszem 1-2 órára.
Lisztezett deszkán 3 mm-re nyújtom,majd szaggatom.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatom.
A kekszeket meghintem nagy szemű cukorral és 200 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt megsütöm.
A csokit az étolajjal mikróban felolvasztom.
A kihűlt kekszek egyik felét mikróban felolvasztott csokiba mártom.
Rácsra rakom száradásig




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is