50 dkg liszt
25 dkg Rama
1,5 dl tejföl
3 tojássárgája
1/2 cs élesztő
só
hideg víz
+ 1 tojássárgája a tetejére
Tetejére:
maradék tojásfehérje a kenéshez
sajt
köménymag
szezámmag
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk mindent, és hideg vízzel megfelelő keménységűre gyúrjuk.
Kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, és pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Egy tálcára szoktam tenni, ami alá zsírpapírt is készítek. Így egyszerűbb lesz vele másnap dolgozni. A tálca mérete kb. 30 x 40 cm. Miután kinyújtjuk lekenjük tojássárgájával és eltesszük pihenni.
A jól lehűtött tésztát felvágjuk, megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk sajttal, szezámmaggal, köménymaggal, esetleg mákkal.
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is