2019. december 18., szerda

Erdélyi raffaello szelet



Ajánld ismerőseidnek!



  


  Hozzávalók:

Kókuszos tészta:

5 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Kakaós-diós tészta:

10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
2 evőkanál finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
Krém:

4 dl tej
1 vanília rúd kikapart magja
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
10 tojássárgája
25 dkg vaj
15 dkg mascarpone
5 ek csokoládéforgács a tetejére





Elkészítése:

A kókuszos tészta elkészítése:
A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. Kb 23*32 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb 15 percig sütjük.

Kakaós-diós tészta elkészítése:
Amíg a kókuszos tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát. A diót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, majd beleszitáljuk a kakaót is. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztes-diós keveréket. Ugyanúgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.

A krém elkészítése:
A vaníliarúd magját kikaparjuk, majd belekeverjük a tejbe a cukorral együtt és egy órát állni hagyjuk.

A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe, majd feltesszük forrni és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is (fontos az állandó keverés, nehogy a tojás összekapjon). Alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről és addig keverjük amíg bírjuk, majd lehűtjük.

Ha a puding már félig kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a puha vajat és a mascarponét.

A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre jön a barna tészta, majd megkenjük a maradék krémmel. A tetejét csokiforgáccsal szórjuk meg. Hűtőbe tesszük egy pár órára és utána szeleteljük




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is