2019. december 9., hétfő

Hamis krémtúrós szelet



Ajánld ismerőseidnek!





  Hozzávalók: / 4 adag/
A tésztához
40 dkg finomliszt
15 dkg cukor
10 dkg margarin/ vajat használtam/
7 ek tej
1 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
1 csipet só
1 e.k. tejföl

A töltelékhez
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
600 g tejföl
1 fél citromból nyert citromlé




Elkészítés
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk.
A tésztát ketté vesszük, mindkét buciból tepsi méretű lapot nyújtunk. Az egyiket kivajazott tepsi aljára fektetjük.
Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a kis és nagy pohár tejfölt és a fél citrom levét.
Az így kapott krémmel megkenjük a tepsiben lévő tésztalapot, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot.
A tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
Porcukorral tálaljuk, melegen és hidegen is isteni!
A tepsi mérete 31x24 cm.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is