25 dkg finomliszt
150 ml tejföl
2 dkg porcukor
5 dkg vaj
3 tojássárgája
pici só
1 késhegynyi sütőpor
A tálaláshoz:
Vaníliás porcukor ízlés szerint
Házi baracklekvár ízlés szerint
elkészítés:
A hozzávalókat jó alaposan összedolgozzuk.
10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
Formázzuk meg (rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon)
Közepes lángon világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük,vaníliás porcukorral, házi baracklekvárral tálaljuk!
Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is