1 bögre:2,5 dl
Hozzávalók:
1 db tojás
1 bögre cukor
½ bögre étolaj
1 bögre tej
1 bögre darált dió
1 bögre rétesliszt
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
Tepsi mérete:
20×30 cm
A krémhez:
6 dl tej
10 dkg cukor
2 csg vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
5 dkg csokiforgács
Elkészítés:
A tojást a cukrokkal habosra keverjük,majd hozzá adjuk apránként az étolajt,a tejet is.
A lisztet,diót ,sütőport összekeverjük majd a fentiekhez fokozatosan bele adagoljuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!
A krém készítés:
A pudingport a cukorral ,tejjel sűrűre felfőzzük.
Amikor kihűlt a vajjal habosra keverjük.
A kihűlt tésztára simítjuk.
A csokoládét z étolajjal felolvasztjuk.
A süteményt bevonjuk vele.
Csokiforgáccsal díszítttem a közepét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is