2020. január 9., csütörtök

Kakaós, aszalt szilvás kalács - őzgerincben



Ajánld ismerőseidnek!





  Kakaós, aszalt szilvás kalács - őzgerincben

60 dkg liszt,
25 szem édesítő tabletta (szacharin),
3 evőkanál cukor,
1 dl étolaj,
2 evőkanál kakaópor,
2 tojás sárgája
5 dkg élesztő,
4,5 dl tej,
pici só,
10 dkg aszalt szilva ( vagy ízlés szerinti mennyiség)




Elkészítés módja:
1.) Az aszalt szilvát apróra vágjuk, kis liszttel keverjük, hogy ne álljon össze, könnyebben tudjuk majd eloszlatni a tésztán.
2.) 4 dl tejet megmelegítünk, elkeverjük benne a szaharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
3.) Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót és kidolgozzuk.
4.) Kb. egyharmad részéhez a megmaradt fél dl tejjel beledolgozzuk az átszitált kakaóport.
5.)A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, megszórjuk az aszalt szilvával, majd feltekerjük.
6.) 2 kalács lesz belőle, ezért 2 őzgerinc formát kikenünk margarinnal, liszt és zsemlemorzsa keverékével megszórjuk, belehelyezzük a tekercseket.
7.) 1 órát kelesztjük!
8.) Előmelegített sütőben 150 fokon 45 percig sütjük.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is