2024. március 9., szombat

Vajdasági sós


Ajánld ismerőseidnek!



 


  80 dkg liszt,
0.5 l langyos tej ,
5 dkg élesztő, 
1 kanál cukor, 
1 dl étolaj, só.

Töltelék: 
20 dkg margarin( puha) 2 tojássárgával kikeverni,1 kanál sóval. A tészta hozzávalóit össze állitjuk. Jó kis rugalmas tésztát kapunk. 4 cipóra osztjuk.Nem kell keleszteni!!! 



Egyenként kb fél cm vastagra kinyujtjuk, és rákenjük a margarinos tojás 1/4-ét.Feltekerjük.mint a beiglit, jó szorosan. A tetejét megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. kb. 2 ujjnyi széles darabokra vágjuk. Sütőpapiros tepsiben kb. 15 percig kelesztjük. Így járunk el a maradék cipókkal is. 180 fokon kb. 20 perc sütés.A tojásos margarin sütés közben kicsit kifolyhat, de ne ijedj meg a végére felszívja. Nagyon finom, puha lesz. Lehet kakaóval, vagy pizzakrémmel is tölteni. Variációs lehetőség számtalan




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is