2020. március 8., vasárnap

Dobostorta



Ajánld ismerőseidnek!



 


  26 cm-es tortaformában sütünk 10 tojásból piskótát, vagy 7 db nagyon vékony lapot.
+2 tojásból vékony piskótalapot/ez lesz a teteje/
1 laphoz:
2 db tojás,2 ek cukor, 2 ek liszt
H:
2 cs. étcsokis puding
7.5 dl tej
Cukor ízlés szerint
2 cs. van.cukor
1 ek. liszt
1 Rama vajas íz (25 dkg)
5 dkg vaj
5 dkg étcsoki
1 ek. holland kakaó

10 ek. kristálycukor-tetejére




Elkészítés:

Krém: 2cs.étcsokis pudingot, 1ek.lisztet, 1tojássárgát,1ek.holland kakaót ízlés szerint cukorral 7,5dl tejjel sűrűre főzünk és forró pudingba beletördelünk 1/2 tábla minőségi étcsokit.
Ha kihűlt a puding belekeverünk 1db Rama vajas ízt és 5dkg vajat es 2cs.van.cukrot.
A piskótát nagyon vékony lapokra vágjuk.
A krémmel megtöltjük a lapokat. Bevonjuk az oldalát és a tetejét is. Kevés krémet hagyunk a díszítésre.
2 tojásból vékony, piskótakorongot sütünk.
/ez lesz a legfelső lap/

10 ek .kristálycukrot felolvasztunk szép arany barnára.
A külön sütött lapra öntjük, kanál segítségével egyenletesen eloszlatjuk.
Hosszú kést végighúzunk hűtőből kivett vajon, majd óvatosan bejelöljük a szeleteket.
Szépen haladunk körbe-körbe. Legalább 3 x.
A maradék krémet habzsákba tesszük és a pici rózsát nyomunk , ráhelyezzük a cukorlapot ferdén. Oldalát tortamintázóval bevonalazzuk. Tetejét ízlés és fantáziánk szerint díszítjük, csokiforgáccsal, csokilevéllel. – 




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is