Hozzávalók a tésztához:35 dkg rétesliszt,20 dkg cukor,3 tojás,7 ml étolaj,4 ml tej, 2evőkanál kakaópor,1 sütőpor.
Krém:1 vaníliapuding,4 dl tej,3-4 evőkanál cukor,10 dkg vaj,1,5 dl habtejszín.
Máz:2 evőkanál kakaó,3 evőkanál cukor,3-4 evőkanál víz,5-6 dekányi vaj.
Elkészítés:A tojást a cukorral habosra keverem,hozzáadom az olajat, a tejet,végül a kakaóporral,sütőporral elkevert lisztet.
Kizsírozott 20×35 cm-es tepsiben alacsony hőfokon tűpróbával kb.30 perc alatt készre sütöm.
Még melegen hosszában ketté vágom.
Kihűlés után az alsó lapra kenem a krémet,és ráhelyezem a másikat.
A krémhez a pudingot a cukorral a tejben sűrűre főzöm.
Kihűlés után kihabosítom a vajjal,majd hozzákavarom a keményre vert tejszínhabot.
A mázhoz a hozzávalókat (a vajon kívül) felfőzöm,majd a tűzről levéve hozzákavarom a vajat,és még melegen a kész sütire kenem
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is