Lajcsi szelet
Tésztához:
2 ek kakaópor
2 ek méz
2 tojás
15 dkg cukor
5 dkg vaj
40 dkg liszt
2 kiskanál szódabikarbóna
Krémhez:
1 csomag főzős vaníliás puding
1 csomag főzős puncs puding
2 x 3 dl tej
1 vaníliás cukor
2 cl rum vagy rum aroma
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
5 dkg tejcsokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés.
A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát.
A többi hozzávalót egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet.
A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 23×34 lapot nyújtunk belőle.
A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon.
180 fokon kb. 8 -10 perc alatt megsütjük.
A 3 - 3 dl tejben felfőzzük a pudingporokat.
Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek.
A vajat a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük. Először a puncsos krémmel kenjük meg az első lapot, a következőt a vaníliás krémmel , és ráhelyezzük a 3. lapot.
Legalább 1 napig állnia kell hűtőben, hogy megpuhuljon.
A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de porcukorral hintve is finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A csokoládékat felolvasztjuk,étolajjal elkeverjük.
Először a sötét csokoládét kenjük rá,majd a tejcsokoládét vékony csíkokba visszük rá.
Egy kés hegyével széthúzkodjuk,hogy mintát kapjunk. –
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is