Ajánld ismerőseidnek!
~Hozzávalók
Piskóta:
6 tojás
50 g vaníliás fehérjepor
1 kk sütőpor
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, a sárgáját keverjük össze a fehérjeporral és a sütőporral, majd két részletben forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre.
Mákos öntet:
4 dl növényi/sima tej
1 tojássárgája
150 g darált mák
eritrit ízlés szerint
A tejet keverjük el a tojássárgával és az eritrittel, melegítsük össze, majd adjuk hozzá a darált mákot, pár percig kevergessük majd vegyük le a tűzről.
Amikor a piskóta kész, hűtsük kicsit ki, majd szeleteljük fel kockára.
Egy tepsit kenjünk ki kis kókuszolajjal, tegyük bele a felkockázott piskótát, majd öntsük le a mákos tejjel, kevergessük össze és nyomkodjuk le a tepsibe.
170 fokra előmelegített sütőben süssük 10-15 percig, amíg kicsit meg nem pirul a teteje.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet🍨
500 ml növényi/sima tej
3 tojássárgája
70 g kukorica keményítő
1 csomag zeró vaníliás cukor
eritrit ízlés szerint
A tojás sárgáját az eritrittel és a vaníliás cukorral keverjük el, adjuk hozzá a kukorica keményítőt és csomómentesre keverjük, majd öntsük fel tejjel.
Közepes lángon főzzünk sűrű krémet belőle.
Ha kész a piskóta hagyjuk hűlni kicsit, majd öntsük le a vaníliás krémmel.
Tegyük hűtőbe míg teljesen kihűl, majd verjünk kemény habbá 200 ml cukormentes habtejszínt 1 csomag habfixálóval, ízlés szerint édesítve és simítsuk a vaníliás rétegre.