Ajánld ismerőseidnek!
~Hozzávalók:
Piskóta🥠
50 g GM zabpehelyliszt/darált zabpehely
4 db tojás
100 g 0,1-es natúr joghurt
3 evőkanál kakaó
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
eritrit ízlés szerint
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natúr joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc készre sütjük.
Joghurtos meggyes réteg🍒🥛
500 g 0,1-es natúr joghurt
2 csomag étkezési zselatin (30g)
160 ml víz
kb 50 ml meggybefőtt leve, vagy bármilyen meggyes lé
eritrit ízlés szerint
A zselatint a vízzel felfőzzünk, majd félretesszük hűlni.
A joghurtot az édesítővel és a meggylével elkeverjük.
Hozzáadjuk a zselatint, majd ráöntjük a kihűlt piskótára és hűtőbe tesszük.
Meggy zselé🍒
kb 200 ml meggylé
1 csomag étkezési zselatin
150 ml víz
eritrit ízlés szerint
A zselatint a vízzel felfőzzünk, majd félretesszük hűlni.
A meggybefőtt levét ízlés szerint édesítjük, majd hozzáadjuk a zselatint. A megdermedt joghurtos rétegre öntjük és visszatesszük a hűtőbe, amíg teljesen meg nem dermed.