Ajánld ismerőseidnek!
🚫Glutén- és cukormentes
RECEPT🧾
Piskóta🥠
50 g GM zabpehelyliszt/darált zabpehely
6 db tojás
150 g 0,1-es natúr joghurt
2 evőkanál kakaó
fél csomag sütőpor
1 csipet só
eritrit ízlés szerint
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natúr joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170-ra előmelegített sütőben 15-20 perc készre.
(Én egy nagyobb tepsibe sütöttem és elfeleztem)
szamócás/gyümölcsös réteg🍓
kb 500 g fagyasztott szamóca vagy bármilyen gyümölcs
1 csomag zselatin fix
fél csomag HAAS Natural vanília ízű pudingpor
eritrit ízlés szerint
Tegyük a gyümölcsöket eritrittel megszórva egy fazékba és közepes lángon kevergetés mellett főzzük, míg meg nem puhul. Ezután adjuk hozzá a pudingport is és kevergessük alacsony lángon míg sűrű krém nem lesz belőle. Végül adjuk hozzá a zselatin fixet és keverjük csomómentesre.
Tegyük félre hűlni.❄️
Amikor minden kihűlt készítsük el a túrós krémet:
500 g zsírszegény krémtúró
kb 100 g 0,1-es natúr joghurt (annyi, hogy krémes állagú legyen)
1 csomag zeró vaníliás cukor
1 csomag zselatin fix
eritrit ízlés szerint
A zselatin kivételével habverő/botmixer segítségével dolgozzunk össze krémesre minden hozzávalót, majd keverjünk bele csomómentesre a zselatin fixet is.
Végül állítsuk össze a sütit:
piskóta - túrós krém fele - szamócás krém - túrós krém másik fele - piskóta - csokimáz
Csokimáz🍫
40 g kókuszolaj
20 g holland kakaópor
3 ek tej
eritrit ízlés szerint
A tejet az édesítővel melegítsük össze, majd adjuk hozzá a kókuszolajat és kevergessük olvadásig, majd adjuk hozzá a kakaóport, keverjük csomómentesre. Addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni.