Ajánld ismerőseidnek!
RECEPT🧾 (30x15 tepsi)
~Hozzávalók:
Piskóta🥠
50 g GM zabpehelyliszt/darált zabpehely
3 db tojás
60 g 0,1-es natúr joghurt
2 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
eritrit ízlés szerint (kb 15g xylit és 15 g eritrit keveréke)
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natur joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Amíg a piskóta sül, készítsük el a vaníliás pudingot🍨
2 csomag HAAS Natural vanília ízű pudingporból, 700 ml növényi/sima tejből ízlés szerint eritrittel főzzünk sűrű krémet és tegyük félre hűlni.
Amikor kész simítsuk a kihűlt piskóta tetejére, majd vékonyra szeletelt nektarint vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt helyezzünk a tetejére.
1 csomag zselatint (15 g) 1 dl vízzel főzzünk fel, öntsük 2 dl vízhez, ízlés szerint édesíthetjük, hűtsük kicsit, majd öntsük a süti tetejére és tegyük hűtőbe pár órára.