Ajánld ismerőseidnek!
Piskóta🥠
8 db tojás
4 ek GM zabliszt vagy darált zabpehely
4 evőkanál zsírszegény kakaópor
1 csomag sütőpor
eritrit ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá. Ezután a sárgájához add hozzá az eritritet és habverővel keverd el. Majd apránként add hozzá kevergetés mellett a többi hozzávalót is, a legvégén óvatosan keverd hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süsd készre!
Közben készítsd el a banánkrémet🍌
Banánkrém🍌
50 g GM zabliszt/darált zabpehely
2 evőkanál rizsliszt
4 dl tej
4 érett banán
Elkészítés:
A zablisztet keverd el csomómentesre a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett főzz sűrű krémet belőle.
A banánokat karikázd fel, majd nyomkodd szét egy villa segítségével és öntsd krémhez. Keverd össze alaposan, majd egy botmixerrel krémesítsd, amíg egynemű nem lesz.
Ezután tedd vissza a a tűzre és forrald össze, közben add hozzá a rizslisztet és keverd csomómentesre.
Én pluszba már nem édesítettem, mert a banántól számomra kellően édes lett, de ízlés szerint tehetsz hozzá eritritet!😊
Amikor kihűlt a piskóta kanállal vagy villával kapard ki a közepét, figyelve hogy az alján maradjon piskóta és tedd félre.
3-4 banánt karikázz fel és tedd a piskóta tetejére, majd öntsd le a banankremmel.
Amikor kész 250 ml cm-es habtejszínt 1 csomag habfixálóval ízlés szerint édesítve verj fel kemény habbá és simítsd a banánkrém tetejére.
Szórd meg a tetejét az elmorzsolt piskótával😊