2023. szeptember 22., péntek

Cukormentes banános őzgerinc🤩 -sütés nélkül-


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók:
alaphoz
35 dkg cukormentes darált keksz (vagy Gullon ledarálva)
3 ek kakaópor
2 ek eritrit( én még tettem bele plusz folyékony édesítőszert-ízlés kérdése)
1 ek rumaroma
15 dkg puha vaj
2 dl tej

krémhez:
3 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor
2 ek eritrit
250 g krémes zsirszegény túró

3 banán
Gullon cukormentes keksz


   



1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
2. Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük, bőven lógjon le, ezzel fogjuk befedni is. Majd a tésztát kézzel eloszlatjuk benne.
3. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot az eritrittel majd kihűtjük és hozzá keverjük a krémes túrót.
4. A krém 2/3-át a kekszes alapra öntjük, ráfektetjük a banánokat majd befedjük a krém maradék 1/3-ával
5. A Gullon kekszet egy pillanatra tejbe áztatjuk és kirakjuk vele a formát.
6. Befedjük fóliával és minimum 3 órára hűtőbe tesszük.
7. Forró éles késsel szeleteljük.

Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni