Ajánld ismerőseidnek!
Cukor- és gluténmentes!
RECEPT🧾
Hozzávalók (30x15 cm-es forma)
Piskóta🥠
60 g GM zabpehelyliszt
4 db tojás
80 g 0,1-es natúr joghurt
fél cs sütőpor
1 csipet só
60 g eritrit
~Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgáját az eritrittel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a natúr joghurtot és a többi hozzávalót apránként, keverjük csomómentesre, végül óvatosan forgassuk hozzá a felvert tojásfehérjét is.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. (Én 1 nagyobb tepsiben sütöttem és elfeleztem)
Erdei gyümölcs zselé🍓🍇🍒
450 g fagyasztott erdei gyümölcs
1 dl növényi/sima tej
1 csomag HAAS Natural vaníliás pudingpor
1 csomag zeró vaníliás cukor
eritrit ízlés szerint
A gyümölcsöket közepes lángon főzzük folyamatos kevergetés mellett, míg meg nem puhulnak.
Amikor kész egy botmixerrel pürésítsük, majd tegyük vissza a tűzre.
A tejet keverjük csomómentesre a vaníliás pudinggal, a vaníliás cukorral es az édesítővel, majd öntsük hozzá a gyümölcsökhöz.
Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Készítsük el a vaníliás pudingot🍨
1 csomag HAAS Natural vanília ízű pudingporból, 350 ml növényi/sima tejből ízlés szerint eritrittel főzzünk sűrű krémet és tegyük félre hűlni.
Amikor kész minden, a piskóta egyik lapját kenjük meg a gyümölcsös krémmel, majd a vanília pudinggal és tegyük rá a piskóta másik felét.
Hűtsük le, majd vaníliás poreritrittel megszórva találjuk.