Ajánld ismerőseidnek!
Pisztáciakrémes piskótatekercs 💚
Először elkészítjük a krémet.
Hozzávalók:
5 dl tej
5 ek liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet és a tejet felrakjuk főni és keverés mellett sűrű krémet készítünk ( nagyon sűrűt). Mikor már állagra jó, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Néha megkeverjük.
Míg hűl a tejes pépünk addig a vajat a cukorral habosra kikeverjük majd a kihűlt péphez adjuk.
Majd a vanília krémhez hozzáadunk 2 kk 100% pisztácia vajat.
A piskóta pedig 6 tojásból, 6 csapott ev cukorból és 6 púpos ek lisztből készül.
Először a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd egyenként mehet hozzá a tojások sárgája végül az átszitált liszt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megsütjük, még melegen feltekerjük.
Amikor kihűlt, kitekerjük, megkenjük a krémmel és ismét szorosan feltekerjük.
Fehercsokival és pisztácia vajjal elkevert fehércsokival dekoráltam.