Ajánld ismerőseidnek!
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
4 ek liszt
1 csomag sütőpor
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
4 db tojás
4 ek cukor
4 ek víz
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
A töltelékhez:
50 dkg háztartási keksz
3 dl tej
2 ek kakaópor
1 csomag gesztenyemassza
4 ek baracklekvár
2 tk rumaroma
A tetejére:
18 dkg étcsokoládé
2 ek olaj
ELKÉSZÍTÉS
A piskótához a lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük. A sűrű masszát a tepsibe (20*30 cm) simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt - alul-felül sütéssel - megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal alaposan kikeverjük. Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük, és rákenjük a krém felét. A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenyemasszát, a lekvárt és a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk, majd rákenjük a krém másik felét. Végül ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk. Legalább egy éjszakát pihentetjük. Másnap felszeleteljük egy forró vízbe mártott, éles késsel.
Nem az én receptem, az interneten találtam! 😊
Én kettő piskóta lapot sütöttem, mert nagyobb tepsiben sütöttem.
Mennyei finom! 🥺❤️
Forrás: Bánfi-Baticz Nóri