2023. szeptember 23., szombat

Piskótatekercs zabpehelylisztből, cukormentes eperlekvárral


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók:
6 tojás
6 csapott ek nyírfacukor
6 púpos ek zabpehely liszt

+ 1 üveg eperlekvár


   

Elkészítés:
A tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verjük. Ezután alacsony fokozaton hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Ehhez a masszához mehet a liszt, amelyet habverő segítségével dolgozunk össze.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, laposra kenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és megkenjük cukormentes eperlekvárral. A piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni. 


Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni