2023. szeptember 23., szombat

Hólabda torta hozzáadott cukor nélkül


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók 20 cm-es tortához:

Piskóta:
4 tojás
80 g vaníliás cukorhelyettesítő
40 g por eritrit
50 g forró víz
50 g kókuszolaj olvasztva
100 g #diawellness Ch-mínusz lisztkeverék
20 g kakaópor
8 g sütőpor

A 4 tojás sárgáját a por eritrittel habosra keverem majd hozzáadom az olvasztott kókuszolajat és a vizet. Rászitáljuk a száraz hozzávalókat és elkeverjük. Fehérjét felverjük a cukorhelyettesítővel és hozzáforgatjuk a lisztes masszához.
170 fokon kb 30 percig készre sütjük majd kihűtjük.


   

Krém:
400 g tej
1 csomag vanília puding
2 tojás sárgája (fehérjét lefagyasztottam)
25 g eritrit
50 g kókuszreszelék
120 g por eritrit + 150 g vaj

A krémhez a tejből, pudingból, tojások sárgájából, eritritből és kókuszreszelékből pudingot főzünk, hűtjük.
Ha kihűlt, puha vajat a por eritrittel kihabosítjuk és robotgéppel összekeverjük a két krémet.

Összeállítjuk a tortát.
Tetejére 45 g csokit 45 g tejszínnel összeolvasztok és ráöntök.

Pár órát álljon a hűtőben mielőtt nekiesünk. 🥰

(Kis extra: a krémbe én még tettem 2 evőkanál @allnutrition.hu Coco Crunch krémet 😋)

|hirdetés

A hozzávalókat megtaláljátok ha lapoztok, @fittkamra oldalán szerezhetitek be a legjobb árakon! ❤️

Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni