Ajánld ismerőseidnek!
Mogyorós Karamell réteg, fehércsokis mascarpone krém vékony piskótába tekerve 🤤
Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
60 g eritrit
80 g #diawellness piskóta lisztkeverék vagy más liszt
30 g kakaópor
A tojások sárgáját az eritrittel fehéredésig, habosra keverjük, majd mehet hozzá a felvert tojásfehérje és az átszitált kakaóporos liszt.
180 fokon megsütjük. Melegen feltekerjük.
Karamell:
100 g cukormentes karamellt 110 ml tejszínnel felolvasztunk gőz felett majd hagyjuk hűlni.
Hozzákeverünk 100 g sótlan mogyorót.
Krém:
500 g Mascarpone
90 g por eritrit
100 g olvasztott cukormentes fehércsoki
—> ezt kikeverjük majd hozzákeverünk 200 ml felvert tejszínt
A piskótát megkenjük a mascarpone krémmel, majd mehet rá a mogyorós karamell, feltekerjük.
Tetejére tejcsokit olvasztunk, hűtőben pihentetjük.
Forrás: Bánfi-Baticz Nóri