Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók 22 centis formához:
8 tojás
25 g kakaópor
175 g búzaliszt (BL55)
160 g cukor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.(ne sajnáljuk az időt!) Majd minimum fokozatra kapcsolva, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, utána pedig az átszitált kakaóporos lisztet.
175 fokon 45-50 percig sütjük, majd fejjel lefelé megvárjuk amíg kihűl és kivágjuk a torta formából.
Mascarpone krém:
500 g mascarpone
40 g porcukor
200 ml tejszín
Vanília kivonat
A hozzávalókat egyszerűen pár perc alatt krémessé keverjük.
Karamell:
400 g bolti tejkaramellt 200 g tejszínnel összeolvasztunk majd kihűtjük, végül mehet bele a sótlan mogyoró. (én tettem bele egy kevés sós mogyit is😊)
Összeállítjuk a tortát. Pár órát pihentetjük a hűtőben.
A tetejére 200 g tejcsokit olvasztottam össze 4 ek olajjal, majd tettem bele 1 marék apróra vágott mogyorót, és leöntöttem vele a lehűtött tortát.
Nagyon egyszerű, fantasztikusan finom torta! ❤️
Forrás: Bánfi-Baticz Nóri