2023. szeptember 23., szombat

Snickers torta


Ajánld ismerőseidnek!


 
 Print Friendly and PDF
 Hozzávalók 22 centis formához:
8 tojás
25 g kakaópor
175 g búzaliszt (BL55)
160 g cukor

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.(ne sajnáljuk az időt!) Majd minimum fokozatra kapcsolva, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, utána pedig az átszitált kakaóporos lisztet.

175 fokon 45-50 percig sütjük, majd fejjel lefelé megvárjuk amíg kihűl és kivágjuk a torta formából.

   


Mascarpone krém:
500 g mascarpone
40 g porcukor
200 ml tejszín
Vanília kivonat

A hozzávalókat egyszerűen pár perc alatt krémessé keverjük.

Karamell:
400 g bolti tejkaramellt 200 g tejszínnel összeolvasztunk majd kihűtjük, végül mehet bele a sótlan mogyoró. (én tettem bele egy kevés sós mogyit is😊)

Összeállítjuk a tortát. Pár órát pihentetjük a hűtőben.

A tetejére 200 g tejcsokit olvasztottam össze 4 ek olajjal, majd tettem bele 1 marék apróra vágott mogyorót, és leöntöttem vele a lehűtött tortát.

Nagyon egyszerű, fantasztikusan finom torta! ❤️

Forrás:  Bánfi-Baticz Nóri 

Nóri receptjeit itt tudod követni