2024. március 11., hétfő

Darált húsos fészek - mi csak így nevezzük ezt a finomságot -



 
 Print Friendly and PDF
 Remélem, tetszik ez a recept, és kipróbáljátok otthon is. Ez a darált húsos zsemle remek választás lehet egy gyors, de laktató étkezésre, amely egyszerre kielégíti az ízlelőbimbókat és táplálja a testet. Ne habozzatok hozzászólni, ha kipróbáltátok a receptet, vagy ha bármilyen kérdésetek van! Jó étvágyat!

[ ]
Egyszerű elkészíteni, és nem kell olajban sütni.
Hozzávalók:
80 dkg darált sertéshús
30 dkg darált csirkehús
1 db vöröshagyma
200 ml tej
70 gramm kenyér
só (ízlés szerint)
őrölt feketebors (ízlés szerint)
200 ml tejföl
2 db tojás
150 gramm kemény sajt
kapor (ízlés szerint)

   

Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát.A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adjuk hozzá a darálthúshoz.

A maradék tejet öntsük hozzá a darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.A keverékből először formázzunk alma méretű golyókat, majd azokból készítsünk fészkeket, melyeket aztán tegyük az olajozott tepsibe.Elkészítjük a tölteléknek valót: reszeljük le a sajtot, keverjük össze a tejföllel, a tojásokkal és az apróra vágott kaporral.A fészkeket töltsük meg a töltelékkel, majd a 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.Ehhez a recepthez a fentiek helyett másféle darálthúst is használhatunk,

Forrás:    https://www.minden-egyben.com/finom-receptek/daralt-husos-feszek-mi-csak-igy-nevezzuk