2024. március 1., péntek

KÁVÉS-KARAMELLÁS KOCKA




 Print Friendly and PDF
 KÁVÉS-KARAMELLÁS KOCKA

Recept

Piskóta:
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje kemény habbá verve
20 dkg cukor
1kk vanília aroma
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 dl tej
2 db 3in1 kávépor
1 dl étolaj

Krém:
2 csomag karamellás pudingpor
5 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg vaj

Tetejére:
4 dl ha tejszínhab (+cukor ízlés szerint)
2 csomag habfixáló

Hab tetejére:
2 tk kávépor ( a krémnél felsorolt kávéporból kell kivenni)
3 tk cukor
2 tk étolaj
1 dl víz


   

A krémhez a pudingokat megfőzöm a tejben.
A vajat habosra keverem a cukorral és a pudinggal jól eldolgozom. Felhasználásig hűtőbe teszem.

A piskótához a tojások sárgáját fehéredésig habosítom a cukorral.Hozzáadom a tejet, az olajat és a vanília aromát.A lisztben elkeverem a sütőport és a kávéport, majd a tojásos keverékhez adom.
Végül beleforgatom a tojások fehérjéből felvert kemény habot is
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű ( nálam 21x38 cm-es) tepsibe öntöm.
180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, kb 20 perc alatt, tűpróbáig sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat!

A kihűlt piskótára kenem a kihűlt krémet, majd a habfixálóval felvert habot pedig a krém tetejére.

A 2 kk kávéport elkeverem a cukorral, felöntöm a vízzel és az olajat is belekeverem, majd az egészet együtt felfőzöm. Kissé besűrűsödik, de folyós marad.Így könnyen rácsurgatható a hab tetejére.
Egy villa segítségével kissé összekuszálom a habbal, de éppen csak a tetejét.
Ettől lesz márványos a minta