KEKSZ SZALÁMI ( sütés nélkül )
HOZZÁVALÓK
-50 dkg háztartási keksz
-25 dkg porcukor
-25 dkg margarin
-5 dkg keserü kakaó
-0,3-0,5 dl rum
-2 dl víz
ELKÉSZÍTÉSE
-a keksz felét ledaráljuk,felét darabokra törjük
-a vizet egy lábasba öntjük a porcukrot +kakaót + margarint kevergetve 5-6- percig főzzük
-a tüzröl lehúzzuk rummal ízesítjük -belekeverjük a kétfajta kekszet
-egy őzgerinc formát folpackkal kibéleljük a kekszet belesimitjuk
-miután kihült 2-3 órát hütőbe tesszük, hogy megdermedjen
-tálaláskor kiboritjuk a folpackot lehuzzuk róla és a keksztekercset ujjnyi vastagon szeleteljük
Forrás Livi nagyi konyhája Fb
Ezt is nézd meg: