Túró rudit csináltam. 26 db lett, és isteni finom lett 😀😍😘
Jobb, mint a bolti.
Hozzávalók
0.5 kg túró,
4 púpos evőkanál porcukor,
1 púpos evőkanál vaníliás cukor.
1 citrom reszelt héja,
2 sima evőkanál zselatinpor (Lucullus márka)
1 dl víz,
3 tábla étcsoki (jó minőségű, 100 gramm/50 vagy 80% kakaótartalmú).
Elkészítés
A túrót alaposan áttörjük vagy addig kavarjuk míg sima lesz, azután beletesszük a porcukrot, a citrom héját, a vaníliás cukrot, majd géppel alaposan kikeverjük. Vízbe tesszük a zselatint, pár percig keverjük, hagyjuk duzzadni, majd mikrohullámú sütőbe tesszük 10-15 másodpercre. Kivéve jól kikavarjuk és mehet a túróhoz.
Tálcára teszünk folpackot, eldobható nyomózsákba tesszük a túrót, melyen 1.5 cm nyílást vágunk és kinyomjuk tetszőleges hosszú csíkokban, mélyhűtőbe tesszük 1.5-2 órát.
Csokit picit olajozott edénybe felolvasztjuk és a hűtőből kivett, megdermett túródarabokat beleforgatjuk, sütőpapíros tálcára rakjuk, pár perc kb 15 sima hűtőbe rakjuk, és kész.