2024. szeptember 17., kedd

Vacsorára ma kocsonyát főztem, elmondom én, hogy csinálom


 

 Print Friendly and PDF
A kocsonya recept sok féle lehet, nálunk füstölt hús nélkül készül. Nagyon finom, tiszta a leve, a kocsonyát lassan kell főzni, de megéri az időt, mert nagyon finom lesz.

   

Elkészítés:
Nem teszek bele füstölt húst, mert mi úgy nem szeretjük. A húst annyi vízzel felöntöm, ami jól ellepi, amikor a víz már forró, leöntöm róla. Az első levét azért szoktam leönteni, hogy ne legyen a zavaros. Ezután újra felöntöm tiszta hideg vízzel. Fűszerezem: só, egész bors és jó sok fokhagyma. Nálunk más nem kerül bele, de ez tetszés kérdése.
Mikor felfort, akkor a habot leszedem róla. Nálunk lassú tűzön fő, legalább 5 órán át, de van amikor akár 6 órát is hagyjuk főni. Mikor elkészült, a csontokat, húsokat kiszedjük belőle és leszűrjük. Még mielőtt tányérokba tenném, újra szűrön, ettől annyira tiszta, nem zavaros a kocsonya.
Irma Anna Ungerbiller konyhájából

Ezt is nézd meg:
Juhtúrós sztrappacska 
        Megnézem
 
Körömpörkölt

    Hagymás csirkemáj