2018. november 25., vasárnap

Kinder pingui


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók 23×38 cm-es tepsihez
A tésztalap hozzávalói:
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek hideg víz
6 csapott evőkanál liszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek étolaj
1 sütőpor

A töltelékhez:
4 dl Meggle cukrászhab
1,5 dl méz
2 csg vaníliás cukor

A csoki réteghez:
10 dkg csokoládé
1 ek kakaópor
5 dkg vaj
1 ek étolaj

A bevonathoz:
10 dkg vaj
2 ek étolaj
3 ek kakaópor
3 ek víz
10 dkg kristály cukor




Elkészítés:
A piskóta készítése:
Az egész tojásokat a cukorral 5 percig habosra keverjük.
Hozzá adjuk apránként a vizet,az étolajt.
A lisztet,kakaóport ,sütőport elkeverjük.
A tojásos masszába egy fakanállal könnyedén bele forgatjuk.
A tésztát lemértem,megfeleztem.
Két lapot sütöttem ki sütőpapírral bélelt tepsiben.
190 fokra melegített sütőben 12-14 perc alatt megsült.
A lapokat kihűtjük.
A krém készítés:
A cukrászhabot a vaníliás cukorral,mézzel kemény habbá vertem.
Ezt a krémet elfeleztem.
Az egyik lapot egy tálcára tettem.
Fele krémmel lekentem.
A csokoládét,vajat,étolajt,csokoládét egy lábasban tűz felett összemelegítettem.
Hagytam kihűlni,majd a tejszínes krémre simítottam.
Betettem a fagyasztóba,3 perc alatt megdermedt a csoki.
Rásimítottam a másik rész krémet és a 2. lappal befedtem.
Egy kis nyújtófával a tetejét átsimítottam,párszor végig gurítottam,hogy a krém jól simuljon.
Elkészítettem a tetejére a bevonatot.
A hozzávalókat tűz felett egy kis lábosban felfőztem addig,míg a cukor elolvadt benne.
Ráöntöttem a tészta tetejére ,kissé megrázogattam a tálcát,hogy egyenletesen terüljön el a bevonat.
Hűtőbe tettem.
4 óra letelte után forró vízbe mártott késsel felszeleteltem.
A vizet letöröltem a késről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!  

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is