2018. november 25., vasárnap

Diós linzer csillag és társai


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 kisebb csipet só
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 gramm vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 db citrom reszelt héja 
házi barack,szilva,meggy lekvár ízlés szerint

A diós csillag tetejére:
1 tojásfehérje
6-7 dkg cukrozott darált dió

Díszítéshez:
1 ek vaníliás porcukor
3-4 olvasztott csokoládé




Elkészítés
A liszteket, cukrokat ,sót, sütőport,a citrom reszelt héját összekeverjük, és vajjal elmorzsoljuk.
A tojássárgáját a tejföllel elkeverjük és hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
A tésztát simára dolgozzuk és a hűtőben 30 percet pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkán 3 mm vékonyságúra nyújtjuk, és tetszés szerinti formájú szaggatóval kiszaggatjuk.
A csillagok tetejét tojásfehérjével lekentem,cukrozott dióba mártottam.
180 fokra melegített sütőben 6-7 perc alatt világosra sütjük.
A kihűlt linzereket összeragasztjuk a lekvárral.
Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Olvasztott csokoládéval lespricceljük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is