Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojás sárgája
0,5 csomag sütőpor
annyi tejföl, hogy jól nyújtható legyen
A töltelékhez:
1 kg túró
20 dkg cukor
3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
szükség szerint búzadara
5 tojásfehérje
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd ketté osztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd összedolgozzuk a töltelék hozzávalóival. Az egyik felét tepsibe formázzuk és meghintjük grízzel, majd elsimítjuk rajta a kidolgozott túrós tölteléket. A tészta másik felével letakarjuk, majd megszurkáljuk és 180 fokos sütőben megsütjük (kb 35 perc). Kisülés után, ha kicsit meghűlt, meghintjük porcukorral, daraboljuk. |
