Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a piskótához:
8 tojás fehérje 4 tojás sárgája 10 dkg cukor
15 dkg darált mák 10 dkg kókusz reszelék 10 dkg rizsliszt ( vagy mandulaliszt)
Krém hozzávalói: 4 tojás sárgája500 ml tej1 csomag vanília puding2 kanál keményítő15 dkg cukor1 vaníliás cukor25 dkg mascarpone300 ml tej
Meggyes réteg:
1 üveg meggy 4 kanál cukor 6 lap zselatin
Tetejére:
200 ml tejszín 20 dkg fehér csokoládé 25 ml citromlé 4 lap zselatin
A piskóta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütünk .( 25/38 ) cm tepsiben. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.A krémhez: A tejet felforralom, a tojások sárgáját kézi habverővel kikeverem a cukorral, a pudinggal, a keményítővel, hozzáadom folyamatosan a forró tejet, majd a lábasba visszaöntve, kicsit kicsit forralva besűrítem. A tejszínt kemény habbá verem, ha a tojásos krém kihűlt először a mascarponét, majd a tejszínhabot keverem hozzá.Meggyes réteg:A meggyet levével együtt , a cukorral 2 kanál citromlével feltesszük főni, két percig forrni hagyjuk, majd a hideg vízbe áztatott, és kinyomkodott zselatint feloldjuk benne.
Tetejére: A tejszínt feloldom gőz fölött, hozzáadom a csokoládét, majd a tűzről levéve a citromlevet, és a hideg vízben megáztatott kinyomkodott zselatin.
Az egyik piskóta lapra rákenem a kihűlt meggy zselét, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen. Rákenjük a mascarponés krémet, befedem a másik lappal, majd bevonom a fehér csokoládés krémmel. Hűtőbe tesszük, egy pár órára. Tetejét tetszés szerint díszítjük.