Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a lapokhoz:
45 dkg finomliszt
30 dkg margarin
2 db tojássárgája
7,5 dkg porcukor
2 ek. citromlé
8 gr sütőpor
A töltelékhez:
6 egész tojás
20 dkg porcukor
6 db alma reszelve (a sajt reszelőn reszeltem),a levével együtt
20 dkg darált dió
1 db sütőpor
3 ek. kakaópor
3 ek zsemlemorzsa
A bevonat:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek. étolaj
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk.
Két részre osztjuk.
Az első cipót kinyújtjuk,25×39 cm-es,sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A tölteléket elkészítjük:
Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalókat bele keverjük és a tésztalapra öntjük.
A másik cipót kinyújtjuk és a töltelékre tesszük.
Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát csokival bevonjuk.
A hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztára öntjük,majd simítjuk