2019. március 25., hétfő

Angol szelet


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
A tésztához:
1 dkg szalalkáli
6 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
30 dkg finomliszt
1 evőkanál kakaópor
5 evőkanál tej
1 vérnarancsaroma
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó
4 dkg fehér csokoládé
3 evőkanál étolaj



Elkészítés:
A tésztához 4 evőkanál tejben feloldjuk a szalalkálit. A tojások sárgáját 30 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint és a feloldott szalalkálit. Jól kikavarjuk, végül a lisztet és a tojások keményre vert habját is belekeverjük.

A tésztát 3 felé vesszük. Az első sárga marad, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet adunk, a harmadikhoz a vérnarancsaromát keverjük. A 3 lapot sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön kisütjük.

A krémhez a vaníliás pudingport megfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémhez, és megtöltjük vele a lapokat. Alulra a barna lap, középre a rózsaszínű, felülre a sárga kerül.

A felmelegített tortabevonóhoz hozzákeverjük az étolajat, amikor langyos, bevonjuk vele a sütemény tetejét.
A fehér olvasztott csokit pettyekben vittem fel a barna csokira és mintákat húzogattam a barnába.


Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is