2019. március 25., hétfő

Tejszínes –citromos krémes piskótatekercs


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. finomliszt
1 mk. sütőpor
A piskóta lekenéséhez:
5 ek. házi,jó sűrű baracklekvár

A krémhez:
8 dkg finomliszt
5 dl tej
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
2 dl habtejszín

Elkészítés:
Először a krémet készítem el,hogy tudjon jól lehűlni a hűtőben.

Krém készítés:
A lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzá keverjük a reszelt citrom héját és levét is.
Jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A felvert tejszínt a citromos krémhez keverjük.
A hűtőbe tesszük felhasználásig.





A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük.
A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzá keverjük.
Kibélelünk egy tepsit /37×32 cm/ szilikonos sütőpapírral és bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük.
Konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskótát kivesszük a konyharuhából,lekvárral lekenjük.
Ezután a citromos krém ¾ részével kenjük le és feltekerjük.
A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is