Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
6 db tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek kakaópor (holland)
2 dl víz
csipet só
A túrókrémhez:( mivel mi sok túróval szeretjük,ezért én 1 kilóból készítettem! )
50 dkg félzsíros tehéntúró
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
1 e.k citromlé
A tetejére:
8 dl szénsavas narancsos üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük.
A lisztet,sütőport,kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük,apránként a vizet is hozzá adagoljuk..
A tepsit sütőpapírral kibéleljük,a masszát bele öntjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on 25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk.
Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!