2019. április 8., hétfő

Kakaós-fahéjas csiga


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 csipet só
3 dl tej
3 ek cukor
3 dkg friss élesztő
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:
1kk fahéj
2 ek kakaópor
10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott vaj





Elkészítés:
A lisztet a sóval,cukorral összekeverjük.
Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.
Hozzá adjuk a liszthez ,a tojást is és a többi langyos tejjel dagasztjuk.
Utolján az olvasztott langyos vajjal addig dagasztjuk,míg szép hólyagos lesz a tésztánk.
Kelesztő tálba tesszük,majd duplájára kelesztjük. Kb fél óra.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk,jó vékonyra kinyújtjuk.
Olvasztott vajjal lekenjük.
A kakaót,fahéjat összekeverjük.
A vajas felületet beszórjuk vele egy kis szita segítségével.
Ezután a porcukrot szitáljuk rá.
Feltekerjük,majd 2 cm-es darabokat vágunk belőle. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
A sütőt 220 fokra bekapcsoljuk,a sütő aljába egy kis lábasba vizet teszünk.
Jó gőzös sütőben sütjük.
A csigákat betesszük,ahogy melegszik a sütő,a csigák szépen megkelnek.
20 percet sütöttem kb.
Enyhén porcukorral megszórjuk. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is