Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg liszt
2 KK sütőpor
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 ek tej
csipet só
Töltelék:
20 dkg darált dió
10 dkg kristálycukor
15 dkg aprított keksz
1 tk kakaópor
1 citrom reszelt héja
2 dl tej
1 tk vanília aroma
5 ek házi barack lekvár
Piskótatető:
2 tojás
2 púpozott ek liszt
2 ek cukor
Elkészítése:
Linzer tészta:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kibélelünk vele egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsit.
Villával kissé szurkáljuk meg, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, és közben készítsük el a tölteléket.
Töltelék:
A diót keverjük el a cukorral,adjuk hozzá a tejet ,keverjük össze a keksszel,a kakaóval reszelt citrom héjjal.. Piskóta:
A 2 tojás sárgáját 2 ek cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét pici sóval keményre verjük, és a tojássárgájához adjuk óvatosan a 2 kanál liszttel együtt.
Összeállítás:
A kihűlt linzert kenjük meg lekvárral. Egyenletesen osszuk el rajta a tölteléket, majd terítsük el a tetején a piskótát.
Előmelegített sütőben 170 fokon (alsó-felső sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta ..
Kihűlés után szeleteljük, porcukorral szórjuk meg.
Béláné Kis-varga receptje dióval és egy kis változtatással.