Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávaló(a mérce egy 2,5 dl-es bögre)
1,5 bögre tej
3 tojás
fél bögre étolaj
1 bögre cukor
1 citrom reszelt héja
3 bögre liszt (300 g)
12 g sütőpor
1,5 bögre (házi cukrozott) meggy + 2-3 evőkanál liszt
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 23*34 cm –es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
A meggyet lecsepegtetjük a levétől, meghintjük 2-3 evőkanál liszttel, megrázogatjuk, hogy nagyjából mindenhol érje és félretesszük.
Az alapanyagokat a lisztezett meggy kivételével a fenti sorrendben egy nagy tálba mérjük és alaposan összekeverjük.
A masszát a tepsibe kanalazzuk, elegyengetjük, megszórjuk meggyel és kb 30 perc alatt készre sütjük.